Výrobce: | Vinařství Buchtovi, Velké Pavlovice |
Ročník: | 2015 |
Dostupnost: | Vyprodáno |
Druh vína: polosladké růžové víno.
Mezinárodní název: Oporto.
Odrůda: Modrý Portugal.
Víno získalo stříbrnou medaili FESTWINE 2016 a stříbrnou medaili Forum Moravium 2016.
Původ odrůdy Modrý Portugal je neznámý. Název sice ukazuje na Portugalsko, ale zde se odrůda vůbec nepěstuje. Rozšířena je naopak takřka v celém Podunají, proto se předpokládá, že pochází pravděpodobně z Rakouska.
Barva vínaje jemně rubínová, vůně jemná, někdy až květinová, chuť lehčí, s menším obsahem tříslovin, harmonická, příjemná, sametová, víno je lehčí s nižším obsahem kyselin, jemně natrpklé. Vína z regulované sklizně jsou jemná, květinově aromatická, příjemně pitelná, světle červené barvy. Ve vůni a chuti můžeme hledat květiny, čerstvé seno, třešně, cassis. Víno rychle vyzrává, obecně není příliš vhodné k archivaci.
Toto víno se dá kombinovat různými pokrmy jako například drůbeží maso, biftek, bažant, kachna, husa, zajíc na divoko, sýrový nářez, těstoviny, šunka, salám, neboť svým neutrálním dojmem výraz jídel nijak neruší.
Jakostní víno s přívlastkem. | Podáváme při teplotě 10-12 °C. |
10,5 % obj, 0,75l | Krystalický sediment není vadou vína. |
Zbyt. cukr 13,0 g/l, kyseliny 5,0 g/l. | |
Vinařská oblast Morava | |
Podoblast Velkopavlovická | Obsahuje oxid siřičitý. |
Vinařská obec Velké Pavlovice | Rok lahvování 2016. |
Viniční trať Nové Hory | Nevratná láhev. |
Víno z České Republiky. |
Vlastnosti vína | |
Barva | Růžové víno |
Druh dle obsahu cukru | polosladké |
Druh a třída | kabinetní |
Ročník | 2015 |
Odrůda | Modrý Portugal |
Zbytkový cukr | 13.0 g/l |
Obsah kyselin | 5.0 g/l |
Obsah alkoholu | 10.5% |
Objem láhve | 0,75l |
Ocenění | FESTWINE 2016;Forum Moravium 2016 |