Je ve vedru lepší pít víno?

Je ve vedru lepší pít víno?

Proč je ve vedru lepší pít víno než vodu?

Především proto, že pitná voda obsahuje jen vodu a rozpuštěné minerály (sodík, vápník, hořčík, sírany a chloridy) a ve větší míře tak způsobuje silné pocení a zpětné vylučování z těla ven.
Víno naproti tomu obsahuje mnohem více látek: vodu, alkohol, glycerin, fruktózu (cukr), přírodní kyseliny, minerální látky (fosforečnany, sírany, křemičitany, sodík, hořčík, draslík, železo atd.), dále dusíkaté látky (aminokyseliny, aminy, bílkoviny), CO2, tříslovinu (tanin) a malé množství vitamínů.
Především růžová ale také lehká bílá vína díky přítomnosti alkoholu a přírodních kyselin působí ve vedru příjemné osvěžení. Navíc přítomné cukry dodávají tělu energii a minerální látky a soli zadržují v těle tolik potřebné tekutiny.

Ve vedru je obecně nezbytné doplňovat do těla dostatek tekutin a lehká vína, případně vinné střiky tak lze jedině doporučit.