Dle obsahu cukru

Způsobů dělení vína je více. Jedním z nich je rozdělení podle obsahu zbytkového cukru. Po prokvašení a stabilizaci zůstává ve víně určité množství cukru. Podle tohoto zbytku se určuje jeho zařazení mezi vína suchá, polosuchá, polosladká a sladká.

 

suché : Nejvýše 4g zbytkového cukru/litr nebo maximálně 9g cukru/litr, jestliže rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 2 gramy nebo méně.
polosuché : 4,1 - 12 g  zbytkového cukru/litr
polosladké : 12,1 - 45 g  zbytkového cukru/litr
sladké : minimální obsah 45 g zbytkového cukru/litr

 

Upřesnit výběr
  • Barva
    0
    0
    0
  • Cena
    Kč -
  • Druh dle obsahu cukru
    0
    0
    0
    0
  • Výrobce
    0
    0
  • Odrůda
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
  • Druh a třída
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
  • Dostupnost
    0
    0
    0
    0
  • Ročník
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
  • Ocenění
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
  • Zbytkový cukr
    -
  • Obsah kyselin
    -

Dle obsahu cukru

Upřesnit hledání

seznammřížka
Zobrazit:
Řadit podle: